2007. szeptember 9., vasárnap

Épp ezért

Épp elég is lesz a koncertszezonból ennyi. Köszönjük szépen azoknak, akik eljöttek a fehérvári sárba, ahol sajnos az első pillanattól kezdve szarul éreztük magunkat, amiért bizonyára illene bocsánatot kérni a közönségtől is -- bár ezúttal a szervezők is megtehetnék.

Minden megvolt, amiért elég a fesztiválokból: közönség közötti buszozás, ankefalodid őremberrel való vitázás, hogy beenged-e, mert ha bemegyünk, akkor nem fér el a színpad mellett a faszomtudjankinek a méregdrága dzsipje (na, akkor kellett volna hazamenni), teljes toitoitalanság (beszélgetés: "huh, hol lehet itt vécézni?" "hát... itt a színpadnál nincs semmi, itt a mezőn intézzétek el bárhol"). Így hát egyrészt elnézést kérünk a közönségtől, hogy rossz kedvünk volt, bocs a fehérváriaktól, hogy totál összepisáltuk a kis focipálya szélét; aztán elnézést kérünk a technikusoktól, hogy áthajtottunk busszal a csoportkábelen, de nem volt másfelé út.

És elnézést kérek személyesen azért, hogy már-már unalmas, hogy ezeket mindig szóba hozom, de hát itt nincs szakszervezet -- blog van. Örülök tehát, hogy a szervezők jól érezték magukat, elégedettek a teljesítményükkel, a bevétellel és hogy minden rendben volt és a többi.

Hát srácok, azért volt rendben minden, mert mások (a közönség, a zenekarok és a technikusok) megint megoldották helyettetek; együttműködően gondolkodtak, nem nyafogtak és igyekeztek jól dolgozni, helyrehozva (vagy legalább kiengyensúlyozva) mindazt, amit ti lustaságból, butaságból vagy pénzsóvárságból elbasztatok vagy nem is tettetek meg. Kérem, tehát hogy ne legyetek elégedettek magatokkal, mert rossz, ügyetlen és tehetségtelen szervezők vagytok, és igen keveset tudtok erről a szakmáról. Különösen, ami a lényegét érinti. Sajnálom, ha mindez rosszul esik nektek, de nekünk is rossz volt ott lenni, az állás tehát 1:1.

Továbbá: fulladjon meg Pirana Pironkova, lehetőleg máma még.
Na...
HGy.

46 megjegyzés:

Névtelen írta...

legyenmár a nevetek emil.picsog.
minden évben jöttök ezzel a picsogással fesztiválszezonban, aztán jövőre csak felmarkoljátok újra a lét ugyanazoktól a köcsögöktől. ha lenne vér a pucátokban rég visszatértetek volna a klubzenekari szintre, limitált beengedés, elővétel, akár több koncert egy helyen, satöbbi.
uncsik lettetek.

Névtelen írta...

Nem értem. Szerinted miért a zenekarnak kéne visszafelé tenni egy lépést, csak azért, mert van egy jó pár munkájához nem értő, esetleg munkáját nem szerető ember? Milyen alapon?
Ezt a hülyeséget...

Névtelen írta...

Nyaff-nyaff...
Brü-hü-hü...

Névtelen írta...

Igazad van, mondjamár: igen, én is unom, unom, unom, már, hogy ez ekkora fos, és pláne jól fel is basztam magam ezen az egészen. Vedd úgy, hogy az egészségemet óvom, amikor kifakadok.

Van az a módszer, hogy lenyeljük a fost és tesszük a dolgunkat -- ez már megvolt és nem jó.

Van az is, hogy nem megyünk többet ilyesmire -- ebben is igazad van, ugyanarra a következtetésre jutottunk: tényleg nem megyünk.

"Ha lenne vér a pucánkban", akkor persze koncertezhetnénk kis helyeken: keresünk pénzt civilben, abból kifizetjük a produkciót, hogy elénekelhessük a dalainkat és a kedves közönség jól érezze magát, lehetőleg olcsón. Évekig így csináltuk, sőt: még idén nyáron is 4 koncertet adtunk így. Kivérzett hát a pucánk is egy kicsit. :)

De valóban nincs más út: legyen minden kicsi és exkluzív, legyen minden derűs, legyen muskátli az ablakban, legyen limitált beengedés, talán valóban elegendő is ennyi. Csak forduljon már végre újra elő az, hogy legyen érdemes egy kibaszott dalt megírni és eljátszani, lehessen hallani a zongorát, lehessen érteni a szöveget és ne kelljen a bokorba szarni ezért a csodálatos lehetőségért. :)

HGy.picsog

Névtelen írta...

nekem mondjuk ez a bokorba szarós dolog tetszik, ez elég exkluzív plusz kellően bulváros is, én azt mondom: csináljuk meg. legalább megírhatja az index hogy 'erőlködés az emil koncerten'.

Névtelen írta...

legalább valami eredeti módon fikáznának, akik fikázni járnak ide... 10 éve a 3. generációt fogyasztjuk a "nemkéneszarzenétcsinálni", meg a "mineksíraszátokosztmérnemmentekdóugozni" típusból...:)
H.A.

Névtelen írta...

Azt akarom tudni, hogy más országban hogyan védik a szerzők másolás elleni jogait, valamint hogyan lesznek egyes előadok multimilliárdosok a fentiek fényében, ha nem (csak)lemezeladásból, valamint hol tud a szerencsétlen rajongó minderről többet megtudni, hogy ne szarjon be a (bokorba se)kedvenc zenekara (a fentiek fényében) és azon kívül, hogy hisz a kedvenc zenekarának, hogyan lehetne aktív (tudás hiányában nehéz)??

Névtelen írta...

bélavok:
'Azt akarom tudni' - olvass sokat, a könyvekben minden benne van.

'hogy más országban hogyan védik a szerzők másolás elleni jogait' kivégzések, megtorló akciók, kötelező britney koncert, ilyesmi.

'valamint hogyan lesznek egyes előadok multimilliárdosok' valszeg a szüleiktől kapott zsebpénzt félretették mindig (esetleg nagyobb a piac)

Névtelen írta...

én mint zenélő gép abszolúte megértem hgy-t amellett, hogy a seggem a földhöz verném, ha beszélhetnék vele. A szervezők űberfaszfej gecik, mert nagy az arcuk, mert éreztetik, hogy a buli végéig náluk a gázsi és magasról lefossák, hogy a nyugodt zenéléshez megfelelő körülmények kellenek. Egyedül a kezdő kis szervezőcskék aranyosak és lelkesek csak ők még nagyon bénák és lófaszt sem fizetnek... ne tessék fikagolyóbisokkal pöckölni emiléket!

Névtelen írta...

mondjamár...ha a zenekar a körülmények ellenére is ott van ezeken a helyeken azért nem fikázni hanem tisztelni kell őket.Az meg,hogy
minden évben előjön ez a téma nem az ő saruk...ha nem javul a helyzet
nem irhatják,hogy minden rendben.Ha
a pofádba hazudnának az jobban
tetszene?

Névtelen írta...

bélavok:
Nálunk is van legalább 10.000 embörgyerek (vagy 5? kitudjamár, mennyi az "arany"lemez ugye...) aki megveszi az ERZ CD-t eredetiben.

Uszkve 10 millió honpolgárból 10.000.
100 millióból ez a szám 100.000, egy még nagyobb piacból (Juróp, Inglis lengvidzs) ez lehet lényegesen több, akár milliós nagyságrend.
Le is modelleztük a különbséget, asszem...

100.000 eladott példányért érdemes lemezt kiadni, 10.000-ért pedig nem. Ennyi... :(

Vfair.CDvásárló

Pedig az ERZ lemezek tényleg földönragadt árazással bírnak a maguk 2400-2500 Ft-os árával... Azért ennyit bőven megér egy EREDETI copy!

Névtelen írta...

szerintem nincsenek ennek a zenekarnak világrengető igényei ahhoz képest, amit zeneileg kapunk tőlük. sőt.

Névtelen írta...

Nyáron átutazóban,Olaszországi benzinkutaknál egy tiszta wc is nagy igénynek számított,relatív a nagyság fogalma is:)

Névtelen írta...

Sok minden beletartozik a szervezők munkakörében, de például az is, hogy fogják vissza magukat, még akkor is, ha igaztalanul cseszegetik őket, pláne így, hogy még jogos is. A szervezéshez három dolog kell: 1 empátia (tudni a másik helyébe képzelni magad), 2. diplomácia (tőmondatok), 3. jóindulat (nem azt nézni, hogy kibe töröljem a szaros cipőm, hanem hogy én hol basztam el esetleg). Az empátiáról: Elképzelem, hogy én vagyok a zenész, közönség, technikus: mi kell nekem, mi jöhet jól, mi van ha esik, mi van ha havazik, stb... Ha ez megvan, jöhet a diplomácia tőmondatokkal: "Háló! Jó napot kívánok! Szeretnék tíz esernyőt/vízhatlan tábori sátrat/toi-toi wc-t, 20m kábelt, stb. A cím: ... Az időpont: ... Köszönöm! Viszont hallásra!" És végül jóindulat: ilyenkor nem azt mondod, hogy "fa**nak ugatszbebazze..." hanem "bocs fiúk, mi volt a gond? Aha... Értem, ne haragudjatok, jövőre nem így lesz, gondoskodom róla...".
Tudod miért? Mer' EBBŐ' ÉLSZ! A zenésznek nem dolga, hogy ne küldjön el téged indulatból a sunyiba, de NEKED IGEN. Ez egy kicsi ország, kicsi szakma, nagyon hamar elterjed a híre annak, ha valaki szarul végzi a dolgát. Mondok egy példát: Egy toi-toi klotyó napi 5000 Ft... mondjuk. Ez nektek 5000 költség. Van ilyen költségtételből 300. Viszont egy ilyen blogbejegyzés egy EmilRuleztől lehet, hogy 3 másik potenciális megrendelőt riaszt el. Ez pedig olyan bevételkiesés, mint ház.
Vagy:
-Te Hegyi, nem tudsz jó rendezvényszervezőket?
-Te, bárkit mondok, csak ne azokat ott Fehérváron...
Mi lett volna, ha minden oké:
-De, van egy rendes csapat Fehérváron...
És utána az ajánlja a harmadiknak, az másik kettőnek.
Na így megy ez, vagyis így nem megy.

Névtelen írta...

A normális kihangosítás,hangtechnika meg nem kis vagy nagy igény,hanem természetes
kell(ene)hogy legyen ,a szervezők részérő,vagy énekeljen nekik a Pákó mondjuk....CD-ről:)

Névtelen írta...

peti, szerinted ha a hgy ide írja ezeket, akkor a szigetet jövőre nem ugyanazok fogják rendezni? a fezent nem ugyanaz a cég hangosítja? héló, ez magyarország, itt mindig a haver hangosít, esetleg a legoccsóbb cég, nem baj ha nem ért hozzá.

Névtelen írta...

jó!én kitaláltam a megoldást!nincs több összavisszakoncert.nyissatok közösen egy franó kicsi (vagy nagy )hangulatos ,jól hangosítható helyet, ahol hetente némi belépőért cserébe van lehetőség meghallgatni titeket .a vendéglátóhelyiség pedig üzemel a hét többi napján amiből ti profitáltok.esetleg ti kiadhatjátok bérbe a színhelyet más olyan népségnek akiket még érdemes hallgatni.legyen budi, legyenek saját alkalmazottak akiket ki lehet rúgni ha gecóznak.:)a hangosítót fenéken lehet billenteni és a közönséget pedig név szerint meg lehet ismerni.a felszolgálók babgulyást szolgálnak fel óriási kenyérszeletekkel ,miközben a zenekar a nagyfenekű nők napját nyomja.hmmm ...nemis lenne rossz!ott a helyem!:)

Névtelen írta...

vagy gyertek stúdiókoncertezni a rádiónkba! :)

Névtelen írta...

Szia hm!:Jaj te! Hát én hogy náváttem, amiket írtál nekem így válaszként!Klafa ám, hogy te így tudod a sok dolgokat, no!De hát én nem járok könyvtárba ám!...hehe nem tudtad?!Meg ahogy Petinek is, no tényleg, jóvan-jóvan!
(nagyobb piacnál nagyobb a kínálat is pofika...nem?)

Vfair: ők nem másolnak?

Az igazségot akarom tudni, azaz mi kell(ene) ahhoz, hogy a zenekar MÉG adjon ki lemezt, és koncertezzen?
Mondják el a tagok.
Köszi.
(Vagy akko minden ami most van, csak ellentétes előjellel?)

Unknown írta...

Az a furcsa, hogy egy szóval sem mondtuk, hogy nem csinálunk több dalt, erre itt mindenki pánikol. A közönségnek nem kell a lemez, mi erre azt mondjuk, hogy jó, akkor nem csinálunk, erre letámad minket mindenki. Olyan beírás is született valamelyik fórumban, hogy mi szidjuk a letöltőket. Ezt sikerült abból összerakni, hogy azt nyilatkoztuk: valszeg feltesszük a dalainkat a netre, oszt kész.
tényleg nem értem már időnként a közönséget...
Hajós

Névtelen írta...

Béla, másolnak ők is - hasonló arányokat tételeztem fel, mint ami nálunk van.

Azért tegyük hozzá, hogy a kinti bérekből lényegesen filléresebb dolog levenni a polcról egy cédét - talán ezért sem halott még ez az ipar teljesen. Kint. Még.

Névtelen írta...

Mit nem értessz rajtunk hajós? Mi vagyunk az átalgmagyar: sorok közt sem tud olvasni, de a sorokat sem, vedd észre: ilyen ország lettünk. Hajtogatja mindenki a maga igazát (kivéve Bélát, mert ő az igazségot keresi éppen, sok sikert neki), te meg mondjad cska a magadét, úgysem az van, hanem hogy most megszűntök, nem lesz több koncert, végetek van, látod komám, megmondtam én ezt már öt éve, hogy befuccsol ez a zenekar, mer' nem tudnak ezek énekelni se.

Névtelen írta...

Nostradamus él. És ráadásként a zenekar ismerői közt van. Hurrá.

Névtelen írta...

ajós: azért a pánik mert sok MEGSZŰNT együttes honlapján (ami pl. nem szűnt meg, de vegzál) lehet találkozni, "na itt van töltsétek, már úgyis mindegy"
Sok a hasonlóság, bajlós árnyak.

Már bocs de a "csalódtam a rajongókban" "ez szar" " a helyzet kilátástalan" stb. izű nyilatkozatokból nem az jön le, hogy "jjjaaaa, akkor most megy tovább minden csak kicsiben?" vagy"
gyertek figyi csináltunk zenét: na ezt hallgassátok, jó mi?"

Névtelen írta...

Nem " a jós"
hajóst akartam írni

Névtelen írta...

Látod Bélám, mondom én, hogy imeri a zenekart, Nostradamus a jós. Csak nem tudtam, hogy ilyen közelről...


Jó. Elnézést kérek.

Névtelen írta...

hm!
hol voltál eddig? hiányoztál.

Névtelen írta...

jajj, ne is mondd hol voltam, de jöttem, mert láttam hogy nagy itt szükség.

Névtelen írta...

Mi is kirakunk minden dalt a netre, faszom sem fogja a közönség seggét nyalni, hogy megvegyenek 3 db lemezt... ha tetszik nekik így is úgy is letöltik... akkor legalább művészhez méltó minőségben tegyék!

Névtelen írta...

Kipróbáltam, idegkisimitó hatása van bibliográfia írása közben: "Holnap zépézépézépézépézépézépézépézépé..."
Mindenféle Nostradamus helyett ajánlom.

Névtelen írta...

Sajnos nem tudok menni a zp-be, mert náthám van, valamint másnap fizika dolgozatot írok, ami kialudtan sem gyerekjáték. Viszont ha lesz megint december év végén, arra mennék (mondjuk Kulpung, emlékeim szerint 2006 február másodikán volt ott koncert legutóbb, elnézést, ha esteleg mégsem.)

Névtelen írta...

kurva nagy mázlid van bence: lesz december év végén!

Névtelen írta...

Tökéletes, december év vége, álomdni se lehetne jobbat! Király utca, a38 hajó vagy esetleg harmadik helyszín?
Javult a náthám is ettől, de férfi vagyok, nem panaszkodok.

Névtelen írta...

Bence, Feri(a)férfi, bocs. Továbbá: december a legtöbb helyen évvégén van.

Névtelen írta...

Sziasztok! Mikor kezdődik a ma esti ZP koncert és kb. milyen hosszú lesz?

Névtelen írta...

Tízkor biztosan befejeződik, mert utána csendrendelet van.
Kezdeni meg kb. fél 9-kor szoktak.

Névtelen írta...

Jaja, 8.30-10.00
De jó is lenne, ha 8.00-kor indulna! ...

Különben meg 65. az ERZ MySpace oldal! Már bossanovailag persze.
Csak szólok. :)

Névtelen írta...

Kedves Zenekar!

Nagyon szépen köszönjük a nyárzáró különleges koncertet!

Névtelen írta...

Szerintem is nagyon szépen köszönjük :)
és amúgy meg tök jó volt, és a Hegyi Gyuri bármit mondana ne higgyjetek neki, mert mindenki láthatta, aki ott volt, hogy mennyire élvezi a bulit.
A Kornél... hát a Kornél meg egyszerűen fantasztikus volt :)))

Névtelen írta...

...de azért a Bölcsidalt még eljátszhattátok volna.

ÍGY UTÓLJÁRA :)))

Névtelen írta...

Köszönjük a zp-s koncertet, öröm hallani egy együttest, aki rendre felül tudja múlni önmagát. Le a kalappal! (hát még az M323 előtt:)

Névtelen írta...

Mi köszönjük, hogy eljöttetek tegnap!

Névtelen írta...

Tudjátok, ebben az egész "picsogásban" (-by mondjamárírta) az a gáz, hogy tegyük fel egy egyszerű "vidéki" (jelen esetben győri) rajongó mit kap belőletek: egy Volt-ot, meg olykor-olykor egy Fehérvárt (minden száz éveben egy Győrt). Szóval nekünk nem mindig elég, hogy milyen fasza gyerekek voltatok a ZP-en ,mert biztosan így van, meg minden. Csak amit belőletek látunk, tőletek kapunk (hú, gusztustalan nagy szavak) az egy "rossz hangulatú" koncert. Igen, persze, jó lenne csütörtökönként klubkoncertekre járni, csak hát ez dolgozó kolhoznőként nem mindig jön össze. Szóval, igazán ünnep lenne egyszer végre egy olyan koncerten részt venni, ahol utólag nem azt olvassuk, hogy mennyire szar volt (ugye, így írtád ,HGY??)Mert az kiabál a színpadról, hogy mennyire szarul érzitek magatok, így meg mi sem túl jól.

Névtelen írta...

Tudjátok, ebben az egész "picsogásban" (-by mondjamárírta) az a gáz, hogy tegyük fel egy egyszerű "vidéki" (jelen esetben győri) rajongó mit kap belőletek: egy Volt-ot, meg olykor-olykor egy Fehérvárt (minden száz éveben egy Győrt). Szóval nekünk nem mindig elég, hogy milyen fasza gyerekek voltatok a ZP-en ,mert biztosan így van, meg minden. Csak amit belőletek látunk, tőletek kapunk (hú, gusztustalan nagy szavak) az egy "rossz hangulatú" koncert. Igen, persze, jó lenne csütörtökönként klubkoncertekre járni, csak hát ez dolgozó kolhoznőként nem mindig jön össze. Szóval, igazán ünnep lenne egyszer végre egy olyan koncerten részt venni, ahol utólag nem azt olvassuk, hogy mennyire szar volt (ugye, így írtád ,HGY??)Mert az kiabál a színpadról, hogy mennyire szarul érzitek magatok, így meg mi sem túl jól.

Névtelen írta...

Kedves Hgy!
Most olvastam ezt a FeZen-es kritikát, ó hát nem esett valami jól, pedig nem is én vagyok a szervező,hanem az ismerősöm, de ismerem azt az iszonyat munkát, amit ebbe belefektetett...
1. az esőnek nem lehet azt mondani, hogy ne essen...az a töménytelen m3 föld, amit 3 napig folyamatosan lapátoltak a sárra sem volt elég...
2. ha egy kicsit is körülnéztél volna, vagy netán egy műsorfüzetet átlapozol, megtaláltad volna a 20 db toitoi wc-t, ami a fesztivál területén lett felállítva
3. a biztonsági őrök soha nem voltak a legeszesebb emberek...
4. Fezen klubbos tavalyi jól sikerült koncertnek egy és ugyanaz a személy a szervezője...
a zenekarnak sok sikert kívánva:
Emily

Névtelen írta...

Sziasztok!
Most akadtam erre a fezenes ügyre. Megkövetlek benneteket, lévén én vagyok az a tehetségtelen, stb. szervező, akit picsáztatok. Nem akarok okoskodni, de valahogy a jó az mindig természetes, a rosszat pedig mindig megemlítik. Persze tökre igazatok van, valóban nem volt wc a színpad mögött - erre csak annyi, hogy telepíttettünk oda, de vhogy elkerült onnan a második napra, velem pedig nem közölték. Igaz, ellenőrizhettem volna. Valóban sár volt - ezt, azon túl, hogy rengeteg földet hozattunk, két napi eső után nem tudtuk máshogy megoldani, csak úgy, ha a közönségen keresztül kellett a színpadhoz mennetek az aszfaltos részen át. Gondolom, jobb így, mint bennragadni a sárban. A "méregdrága" dzsipről csak annyit, hogy tudtatok róla, hogy csúszik az előttetek lévő P. Mobil, az ő autójuknak kellett a gyors bejárási lehetőség, a menedzseretek is tudott róla. Amúgy ezért is elnézést, nem volt más megoldás. Amúgy a technikusok is részben szervezők, lévén a cucc részben saját érdekeltség, így részben volt valami jó is abban az estében. Legalábbis remélem... Persze nektek nem kell tudnotok semmit a háttérről, de mindennek megvan az oka. Mindezek ellenére tényleg igazatok van és - ha már kapacitáltatok a bocsánat-kérésre, ezt meg is teszem - SAJNÁLJUK! Amúgy meg nem pénzsóvárgásból van majd' minden évben Emil.Rulez! a Fezen-en, hanem azért, mert szeretjük a muzsikátokat! Remélem, ez valamit javít a közhangulaton. Üdv. Tóni