2007. augusztus 29., szerda

Koncertnátha -- az évtized üzlete?

Magyarország felzárkózóban (munkatársunktól)
Idén ősszel végre Magyarországon is pályázható lesz a Legnáthásabb Közönség díj, melyet a Gyógyszerbiznisz Minisztérium fog szétosztani: egy-egy rendezvényhelyszín maxiumum 10.000 látogatójának fejenként 100 zsebkendő és egy fiola rászoktatós orcsepp jár -- persze csak akkor, ha a közönség átlagos láza meghaladja a pályázatban kiírt mértéket (37,9 °C), illetve a másnapi munkahelyi hiányzások száma is kellően magas. A Könnyűzenével a Nátháért című EU programból külön céltámogatás is igényelhető abban az esetben, ha egy zenekar közönsége esetleg száraz, napsütéses időben kényszerülne szabadéri koncerten részt venni. Az előirányzatban szereplő 10 Mrd eurós összeget szabadtéri tömegfagyasztó és jégesőztető berendezésekre, valamint instant influenzavírus-kapszulákra lehet felhasználni.

Természetesen azonnal megkezdődött a politikai csetepaté a pénz felosztása körül. Az ellenzék máris nyílt levélben követeli, hogy a koalíció vonja be az előkészítő munkába az ő képviseletükben fellépő szakmai szervezeteket, mert ők is szeretnének lopni maguknak a gigantikus koncból. A kormány ködösít, de gyanakvásra ad okot, hogy az új kormányzati negyed tervei között hirtelen felbukkant egy eddig nem tárgyalt, hatalmas szabadtéri színpad, ahol az elképzelések szerint a politikai elit adna koncerteket. "Európa legkorszerűbb közönségnáthásító berendezése valósulhat meg a Nyugati téren a támogatás nyomán" -- nyilakozta blogunknak egy neve elhallgatását gazdasági zsarolással kikényszerítő minisztériumi tótumfaktum, aki kérdésünkre tagadta, hogy Gyurcsány Ferenc máris gitározni tanulna.

A közönségnáthásítást piaci szempontok motiválják: a koncerten megfázott emberek kamu csodaszerekkel való ellátása a gyógyszeripari vállalatok egyik legjövedelmezőbb őszi tevékenysége évről-évre. A kifejezetten koncertnáthások számára kifejlesztett gyógyszerek nagy választéka jelzi, hogy egyre több vállalat lát üzletet ezen a piacon. Csak összehasonlításul: e gyógyszerek forgalma évek óta dinamikusabban növekszik még a karácsonyi depresszió kezelésére szánt, de valójában a tevehúgy szintetikus változataként előállított készítményekénél is. Ugyanakkor az állatlános iskolások teljes elhülyítésére szánt chips- és hamburgerkapszulák őszi forgalma drámaian visszaesett az utóbbi években -- elemzők szerint azért, mert a TV által felnevelt gyerekek esetében már szükségtelen az efféle biokémiai beavatkozás.

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

elsőke!

Névtelen írta...

csak hiszed...
hajós

Névtelen írta...

trükkös...
:)

Névtelen írta...

Sírógörcs.

Névtelen írta...

meguntam az átmeneti szállást, kérem vissza az állandót

Névtelen írta...

A metafóra elég szpesiálisz dolog

Névtelen írta...

vegyél magadnak
hajós

Névtelen írta...

új kedvenc kifejezésem lett az állatlános iskola

Névtelen írta...

Helló Gyuri!
http://www.youtube.com/watch?v=KPeptTRX2fM&mode=related&search=
Ösmeritek? :)

maryjane írta...

OFF
bocs.. a videós Krisztián (rem.) kerestetik! légyszi ha olvasod írjál már egy emailt a roro@t-online.hu -ra, szeretnénk megkérni a zenész srácokkal hogy 09.07én videózzál nekik! jó lenne. köszi!
ON

Névtelen írta...

Már 75. az ERZ! - 19.311 bossanovás zenekar között - köszönet az eddigi segítségért!

Ha lennénk legalább 50-en, akik napi 5 percet rá tudnak szánni a 10-12 20-30 másodperces dal-indításokra, nagyon hamar benne lehetne az első 50-ben/30-ban is!

A MySpace-en "toborzom" a segítőket, és jelezték is páran, hogy örömmel klikkelgetnek párat naponta.
Innen segít valaki a továbbiakban?

Névtelen írta...

aha :)

Névtelen írta...

Hát, shjaj! =)

Névtelen írta...

Nincs nagy pörgés...

!vett-et meg csak én nem értem? :)

Névtelen írta...

Ja, és még én is itt vagyok!
(asszem)

Névtelen írta...

Naggyon várjuk már a hétvégi fehérvári koncertet! (Igaz?) Reméljük, itt kicsit jobbak lesznek a feltételek, mint a Szigeten...

Névtelen írta...

Azt vettem észre, hogy ha Hajós András szóba kerül pl. egy rádióműsorban, vagy egy beszélgetős (akármilyen műsorban) akkor az ő személyéről megoszlanak a vélemények. Azonban az Emilrulez zenekarról valahogy mindig tisztelettel beszélnek, beszélgetnek, akár zenészek beszélnek, akár "civilek".

Névtelen írta...

Mikor lesz normális honlapotok? Még az se lenne baj ha tré lenne, de lenne....

Névtelen írta...

Csak info, ugorjon, akit zavar:

Kb. 2 napra vagyunk a 70. helyezéstől (7. oldal) és kb. 20 napra az 50.-től (5. találati oldal).
Ha marad a kitartás, persze. :)

Aug. 12-én, a 126. helyről indulva ez nagyon szép eredmény!
Köszönöm mindenkinek, aki rászánta/rászánja azt a napi 5-10 percet az ERZ MySpace-oldalára.

Névtelen írta...

http://www.mr2-petofi.hu/index.php/alphacontent/Eloadok/Eloadok/Emil.Rulez.html

vagy katt a nevre

:)