2007. augusztus 26., vasárnap

Itt van az ősz lassan

Nem hiába énekelte Zita annyit, hogy legyen ősz, az lesz nemsokára. A dalokban az a jó, hogy néha valóra válnak. Új lemezünk címe ezért az lesz: Vidám lottómilliárdosok vagyunk és pálmafák tövében ejtőzünk.

Őszre -- ahogy látjátok is a naptárból -- mindössze két koncertet tervezünk egyelőre, és a fogyasztásösztönző marketingbizonytalanság fenntartása végett nagyjából ennyiben is marad a dolog. Fehérváriak és budapestiek előnyben (hiszen a FEZEN és a ZP lesz a két alkalom), mindazonáltal mások is nyilván megfontolhatják.

A pénteki SZIN fellépésről magam sem tudok többet, mint ti: sátorhőség, sátorhang, sátorsiker egyrészt, sátorfrusztra, sátorundor másrészt. Ahogy ott el is hangzott: 'leszállóágban lévő' zenekar vagyunk... :) Igaz, ami igaz: mostanra a minimális lobbiképességünket is elvesztettük, mindenkinek annyiszor beszóltunk már. Köszönjük, hogy a kedves közönség azért a saját szemével lát minket: gyertek máskor is, míg van hová. :)

Szórványos színes szarok a kedvszegő nyári gyűjtésből. (Ki kell írni magamból, és persze most szarok oda, ahonnan eszem... De amúgy is jó sok szar van az asztalon.) Az első a netuddmelyik zenekar tagjának szigetes sztorija. Emberünk bevitte volna a feleségét meg a lányát az eső elől a színpad mögé az Arany Ászok sátorba és ehhez kért két passt, mire azt válaszolta neki a színpadmester: "ti már játszottatok, menj a picsába." Nem lett verekedés, mert emberünket a barátai elvonszolták. A másik vonal a mi csokrunk: ugyanez a színpadmester -- kár, h nem tudjuk a nevét -- a mi jelenlétünkhöz elsőre annyit tudott hozzáfűzni, hogy nem nyúlhatunk a viszkijéhez a hűtőben, másodikra ordítozós hisztigörcsöt kapott, mikor áramszünet miatt többször félbemaradt a beállás (Hol a zenekar? Azonnal legyen itt mindenki! -- mindezt tőlünk öt méterre :)), majd válság gyanánt bemondta az URH-ban, hogy nem vagyunk hajlandók éjfél után játszani -- hogy ezt honnan vette? --, legvégül hosszan győzködött minket arról, hogy NE menjünk ki szólni az időre összegyűlt közönségnek, hogy az árampara miatt csúszik a koncertkezdés, mert úgy jobb lesz, mert nagyobb lesz az izgalom. Szegény mafla, hazugsággal védte volna a mundér becsületét. Kimentünk mégis és szóltunk, de hát akkor is. Bosszantó kérdés, hogy honnan tudják az ennyire hülye embereket összeszedni a szervezők? Ki ez a fasz és miért van felelős beosztásban? Ezért a "munkáért" pénzt kapott? Csak remélem, hogy akadt egy ideges rocker kolléga, aki végül pofán verte.

Szóval a nyáron beszerzett kisebb-nagyobb ego-sérülések kiheverése folyamatban (persze azért nem vesszük túl komolyan) és szép, furmányos terveink vannak az őszre, amikben ezúttal nem sátrak, színpadok és "mesterek" szerepelnek, hanem csak ti meg mi.

Legyen ősz, ess hűs eső.

61 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sajnos az élet minden egyes területén felfedezni vélek színpadmestereket. Profikat és kezdőket (akik nagyon buzgón gyúrnak, hogy profivá válhassanak, de legalább haladóvá) egyaránt. Ezt már tényleg 'odabenn' kell rendezni. Máshogy sajnos nem megy.

Viszont. Csaktimegmi igen jól hangzik. Ez a lényeg.:)

Névtelen írta...

mucikám, sztem ez kicsit durva lett. Én értem, hiszen veled együtt élem át ezt az egész fost (máramikor fos, márami fos benne), de te is tudod, hogy semmi értelme a beszólingatásnak. Helyesebben tesszük, ha nem megyünk többé oda, ahol nekünk rossz, és inkább elmagyarázzuk a közönségünknek, pl., hogy: SOHA TÖBBET NEM AKAROK OLYAN HELYEN JÁTSZANI? AMI ALKALMATLAN ARRA? HOGY EGY ZENEKAR FELLÉPJEN. Sajnos ezzel a mai magyar játszóhelyek 95%-át kilőttük. Ezt nehezen fogja megérteni a közönségünk, de majd belenyugszanak. Még mindig ott a web... Szóval szerintem, hagyjuk a pofánverősdit az életre...
hajós

Névtelen írta...

nos, SZIN hát igen, szerintem lett volna lehetőség mást rakni a sátorba, Ti meg mehettetek volna a szabadtérre. Nem akarok én megbántani senkit, de amikor játszottatak a sátorban a szaunában tömeg előtt addig a "kinn abban az időben játszó együttes" koncertjén éppen lézengtek. Azért gyertek Szegedre is hébe...hóba... mert idén ez volt talán az első fellépés itt. További sikereket! zangazanga meg liang liang

Névtelen írta...

én félek

Névtelen írta...

Hát... én inkább kiírom magamból mégis. :) Tudod Andris, h mennyire utálom, hogy annyi alkalmatlan pöcs vágja alattunk a fát, amit mi neveltünk. Szerencsénkre heringgel vágják, de akkor is. Az a minimum, hogy a fejükre szarok néha az ágak közül. Tekintsétek írói munkásságom részének vagy népnevelői tevékenységnek.

HGy.

Unknown írta...

SZIN az jóvolt, az elsősorban meg meleg sem volt annyira, de én is szivesebben láttalak volna titeket nagyszínpadon, mint tavaly.
Szegedre gyertek má' le lécci azé néha, vagyinkább többször!
Lemezt meg veszek, ígérem, bár én jobbszeretem ezt arra alkalmas koncert végeken megtenni mikor alá is írjátok nekem, mert olyan jó fejek vagytok.. :)
Dávid

Névtelen írta...

Mein Gott, fin-gott.

Névtelen írta...

És lehetne azt is, hogy most már mindig
A kamera felé fordulva még szebb
Pulóverekben egy újabb szintig
Kapaszkodunk, míg lent az autók

Csak kicsike kosznak látszanak végül
És az egész zenekar annyira szédül
Hogy a kapaszkodó kéz görcsbe rándul
Onnan nézzük, hogy messze hátul

Egy öltönyös figura fogja a pénzünk
És tudjuk, hogy mindenből mennyi a részünk
És leszámítva a görcsöt a kézben
Jól leszünk ott fent és egész készen

De azt is lehet, hogy eladunk egy-két
Berúgott dalt épp annyi pénzért
Amiből be lehet rúgni újra és ezért
Csinálunk mindent, egy pohár szeszért

És vége az, hogy egy kedves doktor
Kezeli ki a sorsunkat végre
Az ablakunkból, ha nem lát, akkor
Álmodozva lesünk az égre

Hogy mily jó lenne most már mindig
A kamera felé fordulva még szebb
Pulóverekben egy újabb szintig
Kapaszkodni, míg lent az autók

Csak kicsike kosznak látszanak végül
És az egész zenekar annyira szédül
Hogy a kapaszkodó kéz görcsbe rándul
Onnan néznénk, hogy messze hátul

Egy öltönyös figura fogná a pénzünk
És tudnánk, hogy mindenből mennyi a részünk
És leszámítva a görcsöt a kézben
Jól lennénk ott fent és egész készen

Jaj, a szétcsúszott e-moll hatos
Kisfröccsért lehet egy dúr hetest kérni
Az újság megírja, hogy csodálatos
Mennyire őszintén tudunk élni

Névtelen írta...

Sziasztok!
Ne haragudjatok, ha valakit megbántok vele, de (sajnos persze a hazánkra jellemző körülmények miatt is) nagyon sok zenekar és zenész örülne, ha ilyen szinpadon játszhatna, akár fele ennyi közönségnek....
Sajnos meg kell oldani odafenn a deszkákon.
Üdv: Pogesz

Névtelen írta...

Azért fel a fejjel. Mindig érdemes titeket hallgatni, a körülményektől függetlenül. És az időben előre haladva csak jobbak lesztek, már ha lehettek még. :-)

A színpadmesterről meg csak annyit, had pattogjon, ha jól esik neki...

Névtelen írta...

Kéne valami nagyon ütős sláger.

Attila írta...

a Fent szövegéről jut eszembe, hogy egy hét alatt kétszer is jétszotta a Petőfi.

Névtelen írta...

életembe először ideírok: pogesz, azok a nagyon sok zenekarok is nyugodtan megtehetik, hogy ilyen jó zenét csinálnak, és ennyire odateszik magukat a koncerteken, és akkor lesz ekkora közönségük, és nem kell annyira hálásnak lenniük egy szarul kihangosított sátorért meg egy fél órás csúszásért.

szigethez nem tudok hozzászólni, mert a koncertkezdetre várakozás hosszú perceiben leültem a sátor falánál, és aztán az utolsó akkordokra eszméltem (beütött a fröccs), viszont az a38-on és a zp-ben eddig mindig elsőosztályúan szórakoztam a zenekarral, ahol valahogy a hangzás is átjött. szigeten meg amikor korábbi években ébren maradtam, akkor se volt túl nagy a feeling a sok faarcú hering között. voltfesztiválon egyszer be se fértem valami ócska cigis beléptetőrendszeres marketingjurtába. úgyhogy sátorkoncertek unrulez.

Névtelen írta...

oss: sajnos az a helyzet, hogy nincs egyenes osszefugges a jo zene es a nagy kozonseg kozt, sot...errol orakig lehetne beszelni.
A "koncerten odateves"-t pedig a SZIN-es koncert utan sztem batorsag emlegetni.
Pogesz

Névtelen írta...

Kedves Pogesz,

nem is volnánk ám annyira finnyásak, ha a körülmények legalább semlegesek lennének, és nem konkrétan a produkciók ellen dolgoznának.

A képlet úgy nézhetne ki, hogy a zenekar hozzáteszi a maga 50%-át, a helyszín meg a másik ötvenet, hogy 100%-os legyen a koncert. Ehhez képest a évek óta azt éljük, hogy a helyszín belerak 20%-ot (sem), és a maradék meló ránk marad.

Ilyenkor mi dolgozunk meg azért is, amire a rendezők és ott dolgozók sajnálták a pénzt, az energiát, a gondolkodást vagy csak egyszerűen a munkát. Ez hosszú távon zsibbasztó és keserítő.

Őszintén szólva unom már, hogy mindig mi oldjuk meg ezeket a helyzeteket. Példa: még ebben a szezonban is volt két olyan fellépésünk, ahol úgy játszottunk, hogy nekem nem jutott kontroll-láda. (Mint a viccben: járni jár, csak nem jut. Höhö.) Ilyen esetben egy "normális zenekar" nem is megy fel a színpadra: ha nincs meg az egyeztetett és szerződött technikai háttér, akkor nincs koncert.

Nálunk nincs ez a hiszti, megoldjuk, játszom kontroll nélkül, a közönség pedig ebből annyit vesz le, hogy a Hegyi milyen hamisan énekel. :)

Képzeld el továbbá azt is, hogy minden tervezésnél, ötletnél, beruházásnál figyelembe kell venned ezt az ellened dolgozó környezetet. Pl. a "legyen-e fúvóskar" kérdésre sokszor kell azt felelni, hogy ne legyen, mert a technika miatt vszeg rosszabb lesz a koncert, mint ha nem vinnénk fúvósokat. (Ld. pl. a 2004-es szigetet, ahol kegyetlenül ráfaragtunk erre.) Amikor megvettem az első "rendes" basszuscuccomat, akkor a tapasztaltabb kollégák csak mosolyogtak, hogy "ugye tudod, hogy ezt magadnak vetted, mert senki nem fogja hallani soha?" És részben igazuk is lett, mert hiába dolgozik jól Maczkó Robi a keverőpultnál, ha 10-ből 3-4 alkalommal a szarból kell várat építenie.

De ez mind nem a művészi nyafogás szepontjából érdekes. Végső soron csak ugyanazt az idegesítő dolgot éljük meg a magunk területén, amit oly sokan e vidéken. A "popszakmában" is sok olyan figura van, aki irigy, átver, keresztbe tesz, leszarja a munkádat és a hatalmát fitogtatja, ahelyett, hogy elvégezné a maga dolgát.

Itt kell megjegyezni, hogy nagyon sok jó ember is akad, akik értelmesek, érzik a felelősségüket, jól és szakszerűen dolgoznak -- ilyenből is egyre több van és érdekes módon kölcsönösen respektáljuk is egymást; az tényleg jó, amikor megérkezéskor látjuk, hogy egy ismerős, jó csapat dolgozik a színpad körül, és már előre tudjuk, hogy minden rendben lesz és rajtuk nem fog múlni a koncert. Egyébként a mostani szigeten sem volt semmi baj a színpadi csapattal, az áramparák ellenére kiválóan dolgoztak és mindent kihoztak a holmiból, amit lehetett -- de hát kifelé nem volt basszus egy idő után, mert a mélyládák túl sok áramot vesznek fel... :)

Visszatérve Pogesz felvetéséhez: tudomásul vettük a körülményeket, nem nyafogunk már, de annyit a magunk érdekében is muszáj elvárnunk, hogy minden jelenlévő értelmesen és kooperatívan álljon hozzá egy-egy koncerthez, különben a befektetett munkánk egy része mások hülyeségén és lustaságán kárba vész.

Névtelen írta...

Hgy: mindent értek és tudom, hogy igazad van. Megint azt kell mondanom: sajnos. Sajnos a zenész függ az elvileg érte dolgozó brigádtól. Sajnos az ember feleslegesen költ 10-100 ezreket egy rendes motyóra. Sajnos a mo-i zenei életben az élő zene sokak szerint gagyi. Sajnos. Szomorú. Ez ellen sztem csak úgy tehetünk/tehettek, hogy megmutatjátok így is, hogy mire vagytok képesek és akkor bátran lehet szúrós tekintettel a nem teljesítő brigádra nézni, akik akkor már jogosan érzik magukat kínosan. A másik megoldás tényleg az, hogy nem megy föl az ember a színpadra, míg nincs ott az a megbeszélt kontroll láda, de így csak a közönséggel, esetleg még magával szúr ki.
Mégegyszer elézést mindenkitől, aki esetleg sértőnek vette, amit írtam, de az első hozzászólásomat is az elkeseredés miatt kezdtem el. Szomorú lettem, mikor láttam, hogy "már az EmilRulez!-t is szivatják, már ők is belefáradtak". Mégis úgy érzem, hogy nem szabad ennek lejönnie a színpadról.
Üdvözlettel: Pogesz

Névtelen írta...

A koncertszervezés szpesiálisz téma.

Névtelen írta...

Mire befejeztem a regégyt, Pogesz is írt. Igen, a SZIN-en fásultabbak voltunk és nem volt akkora löket, mint szokott. De épp erről van szó: pont az odatevési kedvünk van már nagyon leszállóban, pont a felsorolt okok miatt. Másképp szólva: most már vannak szar napjaink, amikor nem tudjuk megjavítani mások szar napját. :)

Névtelen írta...

Pogesz,
ezt egy kicsit naívnak érzem:
"megmutatjátok így is, hogy mire vagytok képesek és akkor bátran lehet szúrós tekintettel a nem teljesítő brigádra nézni, akik akkor már jogosan érzik magukat kínosan."

Vannak olyan emberek, akik nem is tudnák magukat kínosan érezni - lehet, hogy be vannak oltva ez ellen vagymi.

Más:
nem-e lehetne-e, hogy a bejegyzés alatt mondjuk Nick-et is választanátok?
Elég gagyi ez a "névtelen"-ség.

Névtelen írta...

Hgy: ezért voltam szomorú. Kitartást és erőt kivánok! :)
Vfair: igaz, igy visszaolvasva egyetértek veled, h naiv is lehet az a mondat, de nem abban a felében volt a mondanivalója.

Névtelen írta...

Én évek óta mindig odateszem magam, annyira amennyira csak lehet. Elképzelni sem tudjátok, hogy időnként milyen nehéz (én se tudtam), de semmi panasz ezért. Az viszont lélekromboló, amikor azt tapasztalod, hogy hiába teszed oda magad, meggebedsz, szétbaszódsz, és mindez FELESLEGES, mert nem jön át. pl technikailag. Vagy pl. azért, mert kevesen tudják, hogy a jó előadáshoz a zenész lelke is kell... Hogy tegye oda magát egy művész, ha 4órát váratják a húgyban, és közben úgy beszélnek vele mint egy fadarabbal? Hogy mindezt mennyi pénzért, azt hagyjuk, mert amióta a TVben vagyok, úgysem mossuk le a zenekarról, hogy milliárdosok vagyunk, pedig, ha tudnátok.... Ezzel az egésszel persze nincs baj egy darabig, amikor egy zenekar beindul felfelé, akkor természetesen szarik erre az egészre, és boldog (ahogy eddig mi is, mindig), hogy ott lehet, hogy megmutathatja magát. De ennek is van egy határa. És van az a kor, amikor az ember, inkább abba akarja már odatenni magát, hogy megcsinálja magának a körülményeket, hogy odatehesse magát. Eleget fesztiváloztunk, nem kaland már, hogy "jé itt vagyunk"! Egy befutott zenekartól ez nem is produkció. Most már arra vágyunk, hogy azt lehessen mondani, persze hogy itt vagyunk, de "figyeljétek csak a következő dalt". Nem érdekel a rockandroll, nem érdekel a körülményellenes belehalás, és a nagy magyar "ezvansrácokdeazércsaklenyomtuk". Az érdekel, hogy a zeném, és a Gyuri szövege és a barátaink hangszere HALLHATÓ legyen. És simán lemondok bármilyen tömegről, ahogy eddig is.
H.A. 38 éves

maryjane írta...

hoppá
http://maryjane.tar.hu/tererasta.mp3

Névtelen írta...

Pont ezért járok a koncerteitekre,mert első alkalommal megéreztem,mennyire odateszi magát ez a zenekar...hogy ez mennyire jó érzés.
csak azért írtam ezt le,hogy tudjátok,nagyonis átjön az amit csináltok és érezhető a szívvel-lélekkel játszás.
Minden szavad tiszteletreméltó és jogos.Annyira jó,hogy vagytok!

maryjane írta...

ó, szia andrás;)

Névtelen írta...

H.A., 38 éves, névtelen

Azért mókás, hogy a saját blogotokban nincs egy normális nick-bejelentkezésed! :-P

Teljesen igazat adok, de nekem azért 1 valami hiányzik...
Azért adódnak olyan helyzetek, ahol a technika is és a személyzet is (remélhetőleg így: IS) mögöttötek van ügyesen.
Az A38 pl. ilyennek látszik - legalábbis kívülről.

Ami hiányzik:
olyan örömkoncert, ami addig tart, amíg a kedv és a lelkesedés - mondjuk több, mint 2 órát. Esetleg 3 órát.
Könnyen beszélek a küzdőtérről, hiszen a színpadon nyilván embert próbáló feladat a másfél óra is...

Azonban látunk erre is példát.
Az LGT is maratoni volt (hallomásból), de Karácsony János (56 éves, szentendrei lakos) 3 órát játszott egy ingyenes rendezvényen épp a napokban (ez megtapasztalva).
Az igény(em) megvolt egy-egy ilyen megmozdulásra eddig is, ezek a koncertek viszont fel is erősítették.

Van esély egy hasonló hosszúságú ERZ koncertre valamikor?

Névtelen írta...

na azért a háromórás rulez-koncert szerintem finoman szólva is kicsit ábrándos elképzelés és valamilyen szinten túl nagy elvárás a zenekarral szemben, ám sietve teszem hozzá azon megállapításomat, hogy amióta a harmadik lemez megjelent, tehát 11 dallal bővült a repertoár, ezzel fordított arányban igencsak megfogyatkozott az uszkve kétórás, vagy annál hosszabb koncertek száma és a kellemetes 90-100 perces átlagidőre állt be a zenekar... persze az is igaz, hogy úgy összességében a koncertek száma is kevesebb lett, amiről megintcsak nem a zenekar tehet, ha egyszer nem hívják őket, illetve ahova meg mégisde, például így nyáron, azok leginkább ilyen fesztivál-fellépések, ahol jó, ha egyórát sikerál játszani a szűkös időkeret miatt, mert hát jön a következő zenekar... ezért aztán reménykedem mindig, hogy ahol a rulez az utolsó, vagy esetleg egyedüli fellépő, ott hátha jól elengedik magukat kedvükre, de aztán a legutóbbi ilyen alkalmakkor is amin ott lehettem, 75 és 85 percet játszottak csakcsupán, ami persze minőségileg és hangulatilag nagyon is jó volt, csak lehetett volna hosszabb is... én mondjuk még ennyi év után sem igazán tudom, hogy pontosan hogyan is működik a zépé, mert igen keveset járok oda (többnyire a t.zkr miatt ugye), de mindig nyolcra van kiírva minden program és mindig fél kilenckor kezdődik, amire rá lehet fogni, hogy hát addigra telik meg a nézőtér, de épp azért telik meg csak addigra, mert az emberek előre tudják, hogy úgyse kezdődik félkilenc előtt, így aztán máris félórával rövidebb a koncert (ezért majd két hét múlva bosszúból szándékosan 19:59-kor fognak kezdődni és persze én leszek a hibás, hogy tizenhárman lézengnek a színpad előtt)

Névtelen írta...

jaésmég...
az imént említettem ugyebár, hogy a "amióta a harmadik lemez megjelent" - nos ennek már KÉT ÉVE és hát most is éppen páratlan év nyár vége van, nem akarna véletlenül a tisztelt társaság stúdióba vonulni annak céljából, előre megfontolt szándékkal, hogy új emil-lemezfelvétel végett? (hámácsakúgykérdem...)

Névtelen írta...

Teljesen jogos.
Mármint az új lemez, vagylegalábbis új dalok.
Mer' igény, az vóna rá! :)

Milyen jó is tud lenni, amikor egy-egy vadonatúj zeneszám színesíti az ismerős koncertprogramokat!
Akárcsak kísérletező, reakció-felmérő, csiszolandó szándékkal is!

És marketingileg sem egy utolsó előre bejelenteni egy-egy ősbemutatót! ;)

A maratoni koncertre visszatérve:
nem elvárás ez részemről, inkábbcsak: remény.

Névtelen írta...

Sz'tem biztosan van termnés, amivel meg lehetne tölteni egy új lemezt, de hát a pénz. Kinek éri meg ma egy ilyen kis piacra lemez megjelentetni, amior mindenki a "hálón" keresi a muzsikát. Még ha 2000-3000 Ft-ról is van szó, jelen körülmények között nem biztos, hogy megtérülne a kiadó befektetése.

Le merem fogadni, hogy konkrétan az Emil!Rulez közönsége sokkal nagyobb, mint azt a lemezeladások mutatják. Ehhez lehet alkalmazkodni, de a megélhetéshez édeskevés.

A közönséghez minőségi zene kell, a minőség sokban függ a pénztől, viszont a közösségnek nincs pénze. Ez egy ördögi kör.

Koncertekről meg annyit, hogy egy A38-as fellépésért még kifizetek némi pénz, a ZP ajándék, de a fesztiválos fellépés csak azokat érinti, akik amúgy is ott vannak. A átlagos "user" szemszögéből inkább a hagyományos fellépések az elérhetőek, talán erre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni.

Hajrá mindenki! ZP-ben ott leszünk!!!

Névtelen írta...

Csak nagyon halkan jegyzem meg, mert senkit nem szeretnék megbántani, de a SZIN-en egyik helyszín sem tűnt alkalmasnak semmiféle művészi tevékenységre. Még a red lounge sátor lett volna a legkultúráltabb, ha nincs benne 48 fokos meleg és nem zenét, hanem pl. pantomim előadást kell produkálni. Ugyanabban az időpontban már csak azért is kóvályogtak a nagyszinpad előtt a gyerekek, mert 37 fok volt, és a legkisebb ugrabugrálásra is gigantikus porfelhők szálltak fel. Nem voltak írigylésre méltóak azok a bandák sem, akiknek ezt a port kellet nyelni egyfolytában. Amúgy a hangosítás a nagyszinpadon is elég szörnyű volt. Láttam fiatal amatőr bandát du. 4-kor a csont üres beton medencében játszani. Valamiért én sem kívánkoztam beállni a katlanba.
Na, szóval lenne még a SZIN-en elég sok javítani való.
Én az ottani fellépéseket eleve a heroikus önkifejezési vágy kategóriába sorolom.

Névtelen írta...

Részemről, mint eme blog korántsem állandó kommentezője, sajnos egyet kell értsek a zenekarral. A tisztelt zenekar már régen elhagyta azt a klubzenei szintet, ahol még "megengedettek" az ilyen szervezői bakik, mellényúlások, szándékos szívatások, stb.

Ellenben sajna meg kell állapítani, hogy a zenében általában azok a legnagyobb pöcsök, akik a háttérben állnak. Rajtuk nincs akkora felelősség, a közönség nem őket fogja utálni, ha szarul sikerül valami. Mármint a közönség nagy része. Aki állandó koncertrejáró rajongó, az nyílván azonnal levágja, hogy mivan, de szerintem az emberek nagy része nem a fent említett kategóriába tartozik.

Szóbakerült itt az LGT. Hatalmas szerencsémre kint voltam (Arany Ászokos nyerős ingyenjegy, hiperfaszaság :D ) és azért nekem nem az jött le, hogy simán végigjátszották azt a 3 órát. Pl. pont a Karácsony úron látszott a 2. óra után, hogy nem azért áll még a lábán, mert kemény, hanem mert élteti a többtízezres tömeg. Nahmeg ugye Ők nem játszanak minden héten valahol, hónapok óta csak erre a koncertre készültek, nem tehették volna meg, hogy másfél órát játszanak. Illetve megtehették volna, de soha többet senki sem szeretné Őket.

Névtelen írta...

... igen, emléxem is, hogy pl amikor a dobszóló közben/után eltűnt a zenekar a színpadról, mellettem a 13 éves Évike úgy megijedt, hogy már vége is a koncertnek másfélóra után, hogy durcásan kijelentette: márpedig ő most hazamegy és bosszúból letépi az összes Solti-posztert az ágya melleti falról, akkor gyorsan megnyugtattam, hogy folytatódik a koncert, csak lejöttek közénk a zenészek, onnantól kezdve megint szerette őket

Névtelen írta...

Csak szólok, hogy úgy néz ki, a prímlistás ERZ-levlista is meghalt... :(

A 12-én kiküldött levelem sem érkezett meg - és a gyomlálni kezdett spam-listámban találtam meg a hibaüzenetet.
Ma újra próbáltam küldeni rá, azonnal jött a hibaüzenet.
Hm.
Folytatódik a sor?

Ez a blog sem volt elérhető valamelyik nap kb. másfél órán keresztül (legalábbis én ennyit érzékeltem belőle).
Csak kellene egy saját(=ERZ)szerveres saját oldal/blog/valami...

Névtelen írta...

...és ha már mindenki kiönti a szívét: nem lehetne valahogy elővarázsolni a régi blogot? Mármint a megtekintés és a nosztalgia végett? Hm?

Névtelen írta...

Bors,
pár milla az egész... A Kürt esetleg segíthet...
Összedobjuk? :)

Névtelen írta...

Hát jó. Akkor nem. De azért hiányzik.

Névtelen írta...

Én voltam az előbbi is.
Bors

Névtelen írta...

jahhj már!nemistudom hol kezdjem?kezdjük talán ott,hogy egyszer "naaagyon régen "-ja nem ,azt nem.
nem vagyok nagy koncertjáró!nem is voltam soha!(30 éves)(viszont minden lemezetek megvan.)az egyetlen zenekar vagytok akiért képes vagyok elvonszolni a rozzant seggemet.igaz eddig csak 3 koncerteteken voltam az utóbbi 2 évben ,de egy 3 gyerekes anyától ez talán nem rossz arány:)
nemakarom én itt megmondani az okosat de azt mindenki tudja,hogy ha nem a tinik szívét próbáljátok megcélozni mndeféle tinci -tánci jólfésült mutatvánnyal akkor eleve nehéz helyzetben vagytok.mivel a zenétekhez ,a mondanivalóhoz fel kell nőni.azt pedig többször is hangsúlyoztátok,hogy saját magatok kedvéért zenéltetek vagy legalábbis kezdtétek el...(ha jól tudom?)akkor bizony ez igazán jó arány.értem én az összes nyűgöt ami mostanság igencsak foglalkoztat benneteket de minden szakmában "beköpődik"(ezt nem szó szerint értem)az ember egy idő után.(ja ,hogy a pénz?arról fingom sincs)
kedvelem a zenét amit játtszotok .a 3 közül egyik koncertben sem csalódtam.és pontosan a személyiségetek varázsa(kicsit csöpögősen)mert hát tényleg oda van téve!az az a dolog ami feldobja az egészet!
amióta jelen vagytok a piacon bírom a pofátokat és remélem majd 40 éves koromra is danolhatom a koncerteteken veletek a bölcsidalt!ennyi!

Névtelen írta...

"Csak kellene egy saját(=ERZ)szerveres saját oldal/blog/valami..." - Vfair

Pedig Te szoktál képben lenni megmondásilag. Azt nem tudom, melyik bejegyzésben, de asszem Gyuri kijelentette (tőlem aztán András is lehetett), hogy ősszel vmikor már lesz sajátjuk megint. Vagy csak rémeket álmodok?

Mindazonáltal másik hozzászólónak reagálva, nekem az 5. sorból 2 óra után sem tűnt úgy, hogy James imbolyogna avagy nem volna képben...Szentendrén meg pláne nem, jó hát a dalszövegeket nem tudta, dehát aki énekel, annak az a dolga, hpgy elfelejtse. :))

És ha már. 3 órás ERZ! valóban kissé túlzás lenne, de 2 óra közelire én még emlékszem, és katartikus volt, hogy mást ne mondjak...viszont tekintve a koncerthelyszín felhozatalt, ami finoman szólva sajnos fos, vagy nem fos, mint pl az A38, de ott is megritkult az ERZ!, ZP-ben se ők osztják be az időt, szóval akkor erre semmi esély. Pedig, hogy a 3. témát is ide tereljem, tényleg tök nem éri meg lemezt kiadni itthon (hiába vagyunk, akik szorgalmasan megvesszük, mert az jó nekünk), így hát pont az élő varázs, a jó kis koncertek meglovagolása lenne minden valamit magára adó zenekar feladata és túlélési lehetősége, dehát így hogyan??? A kérdés költői, persze. :-/

Névtelen írta...

A koncertezés spesziális dollog, de a Zitát blokkónám.

Névtelen írta...

Ága, figyelek én azért (amikor... és amennyire:)

Olvastam az őszt, de rémlik nekem még pár "céldátum" a régi blog idejéből is, emiatt azért akadnak kételyeim.

Csak rá akartam erősíteni egy kicsit a témára, hiszen a bejegyzés címe is adja magát ugye. :)

Névtelen írta...

György,
azt hiszem, eltévedtél.

Itt nem ez a hangulat uralkodik.

Névtelen írta...

Jé, tisztára olyan a blogunk, mint egy blog, h ennyi hozzászólás van... Juhé!

Mindenki nevében köszönjük a szép szavakat meg a megerősítéseket. Én nagyon élvezem, amikor elő-előbukkan a "normális" közönség, és hangot ad magának.

A jövőről annyit tudunk, h most már valóban készül az új weboldal, van ötlet, van ember, van koncepció, esetleg egy flash-guru még jelentkezhetne (komoly feladat lesz, kezdőknek ezúttal nem ajánlott).

Nem csinálunk lemezt vszeg. Nem csak azért, mert nem éri meg, hanem mert nincs nagyon értelme ebben a múlt századi formátumban gondolkodni. Valahogy a könnyűzene nem lemezre való már egy ideje, vagy nemtom.

Csinálunk viszont dalokat (már vannak is szépen), azokat meg a weben fogjuk megmutatni és esetleg árulni -- bár ez utóbbi Magyarországon még elég karcsú állapotban van. (Öt éve is ezt írtuk, biztos észrevettétek, hogy egy helyben áll az egész magyar netes/fizetős szeméttelep azóta is.)

Simán lehet, hogy megőrülünk és csak weben rendelhető vinylen jelenünk meg (hibás köznevén bakeliten), és aszongyuk, hogy akinek nincs lemezjátszója, azt sajnáljuk. :)

Azt is tudjuk, hogy a "stúdióba menés" sem úgy van már, mint valaha, és ezt is másképp kell csinálnunk ezután.

Szóval lezárulni látszik megint egy korszak, ami egyrészt jó, másrészt meg persze szahar, mert az elmúlás valahogy mindig szomorúcska.

De vannak bőven ötletek a hogyantovábbra, ismét valami teljesen ismeretlenben fogjuk magunkat találni veletek együtt, ami viszont érdekes és izgalmas lesz.

Mindenesetzre most egy flash-gurut ha vki tudna... :)

Névtelen írta...

Itten van egy srác, aki természetesen keni-vágja a flash-t. De ha ez így nem jó, akkor kérek közelebbi elérhetőséget hozzá.

Szóval: www.i-dome.hu

ui.: imádom a vinylt. :)

Névtelen írta...

Ennek elég "végevan" szaga van Gyuri.Azaz nem teljesen, hanem inkább olyan "de a webcsatornán ott leszünk ááám!"-szerű.

Névtelen írta...

A hangulat meglehetősen szpesiálisz téma kedves vfair.
Üdv:Gát, akinek két foga van azt is a búcsúban nyerte.

Unknown írta...

Szerintem viszont meg kellene szavazni (savazni?), hogy minden bandának lehessen saját A38-a és azt oda tologatná, ahol éppen szükség van rá.
A virtuális bakelit, na az az igazi (nem vinyl, az már a gagyi korszak). BAKELIT! Egy lemez egy szám, vagy 2, ha a másik oldalát is használjuk.
Jó kis ötletek ezek. De például lehetne árulni modulokból összerakható erz zenét, amit mindenki úgy variálhatna össze magának, ahogyan neki legjobban tetszik.
Igenis lehessen mindenkinek saját virtuális Emil.RuleZ! zenekara, saját számokkal!!!
Népszavazást akarok!
Most!

Névtelen írta...

Kedves Béla, ennek nem vége van, hanem más lesz majd. (Ami persze ugyanaz, csak nem mindegy, honnan nézed.)

Névtelen írta...

cs az természetesen cszsiga.
De miért ne lehetnék én otthon a 4 fal között Hajós András, vagy Hegyi Gyuri?? Ki akadályozhatja meg, hogy azonosuljak az idoljaimmal??
ÉÉÉN akarok lenni a saját Emil.RuleZ!-em. Például karaoke megoldásokat is lehetne alkalmazni, vagy hogy a virtuális koncerten én is ott állhassak a színpadon, és érzhessem, hogy az milyen szar :)
Mondjuk a Hajós tátogna, és az én hangom jönne ki a száján. Persze szigorúan csak otthon.
Kalandjáték, képregény, bármi...
A lehetőség, a lehetőség, hogy mások legyünk. A végtelennek nemcsak vége nincs, de kezdete sem...

Névtelen írta...

MÁS:Valaki nem tudja hogy mi van az isteni édes BORAGO zenekar honlapjával????

Névtelen írta...

Gebasz...
Addig innen lehet tájékozódni:
http://www.myspace.com/boragomusic

(A nevemre kattintva direkt-linkelve)

Névtelen írta...

Boragonál domain-átregisztrálás van (lesz), meg a reklámok is tiltva lennének, addig myspace, azt meg tudjátok. :)
az oldal működik, de az olyan hülye címen :)))
ideírom, bár aki ezt nem olvassa, az ugye nehezen talál rá...
www.freeweb.hu/boragomusic
Ez se olyan bonyolult.

Névtelen írta...

Köszi Vfair!

Én más időzónába kerültem a hahawaihoz képest :!

Névtelen írta...

cs!

a modulokból összerakható zenét már én is kitaláltam 2 éve (ahogy az ipodon megjelenő lemezt is a U2 előtt:), de akkor leszavazott a kiadó mert még reménykedtünk az online vasarlasban. Ma már nem reménykedünk semmiben a popzene üzleti részét tekintve. Nincs tehát végevan szaga, hanem tényleg vége van. Zenélni persze fogunk, tán sokkal felszabadultabban mint eddig, voltunk már hobbyzenekar, és leszünk még. És akkor lehet, hogy rászánjuk magunkat az általad vázolt játékokra is...
hajós andrás

Névtelen írta...

Na jó. Értek én mindent.
Csak azt nem, hogy ha a zenék ilyen formán fognak megjelenni, hogyan fogtok dedikálni? Na nem mintha az aláírás hiányozna maga, de a Zangás dedikálási akció igencsak jó élmény maradt.
Ritka klassz hangulatúra sikeredett. Szívesen gondolok vissza rá.

Névtelen írta...

Szerintem a bakelit teljesen okésan bakelit, csak teljesen tévesen vinilből csinálják....
s.k.

Névtelen írta...

Felhívom a mindenkik szíves figyelmét, hogy Hajós András HOZZÁM szólt, személyesen!!!

Kéretik nem elsiklani a tény fölött!

A gépem gyakorlatilag lángokban áll, mint hajdan Mózes előtt a csipkebokor, és ebből jön ki az Úr hangja (konkrétul blog bejegyzés képében)

Ó, Uram! nem vagyok méltó!
(most eljátszom a Wayne's World 1-ből azt a jelenetet, amikor Wayne és Garth leborulnak Steven Tyler előtt)

Véleményem szerint 2 rossz változat van: 1. ha túl korán és 2.ha túl későn találunk ki valamit.
Mert például hiába találta ki a Leonardo Da Vinci a repülőgépet, amikor Amerikát még nem találták ki, és esze ágában se volt senkinek, hogy repcsivel milyen gyorsan oda lehetne érni.
De most én is úgy érzem, hogy eljött az idő arra, hogy megérett legyen a helyzet...

Na, nondom én, hogy a vinyl az gagyi. Az a műbakelit :))

A dedikálással tényleg van egy kis gáz, de vissza lehetne állítani az úttörő nyakkendő viselésének divatját, mert arra aztán lehetett dedikáltatni rengeteget :)

Névtelen írta...

Ne ködösítsetek má.
Most akkor mi van? Feloszlás? Vagy nem lesz több lemez, vagy nem lesz több emilrulez koncert vagy mi?
Jani

Névtelen írta...

feloszlani szegény Jacko fog szép lassan. tudom, szar poén volt.

nomad84 írta...

Megyek a fezenre, megyek a fezenre, megyek a fezenre. Viszek lányokat is :)

Petra írta...

Ahogy így olvasom a HAjós írásait szerintem igaza van és le a kalappal előtte és a zenekar előtt hogy még ennek ellenére is csinálják és szerintem cska azért mert nagyon szeretik a zenét mert különben már rég ott hagyhatták volna az egészet nekik is könnyebb lenne nincs a sok elvárás a sok kritika(bár a Hajóst nem érdekli ez igen:Pén néha olyat olvasok hogy úristen és tiszta ideg leszek pedig nem engem kritizálnak)és könnyebb és boldogabb lenne az életük ugyhogy emiatt csak is gratula jár!!!