2007. február 21., szerda

Lemondtuk

Hosszas megfontolás és szavazás után arra jutottunk, hogy nem játszunk március 15-én a hajón.

Okaink őszintén és szomorúan:

Ha mégis elmennénk (és ha mégis eljönnétek), akkor milyen lenne ez a koncert? Amíg mi negyed ház előtt játszunk, a gyerekeink ablaka alatt könnyfakasztó csetepaté zajlik -- így aztán tényleg szeretünk és tudunk is jópofizni. :( Többen is belvárosiak lévén, a közelmúltban kipróbáltuk, hogy milyen a könnygáz a gyerekszobában. Hát szar. Otthon a helyünk.

Ráadásul a hajón ún. "kockázatra játszás" van (azaz a befolyt kapupénzen osztozunk a hajóval), így valószínűség szerint egy valag pénzt buknánk; és épp sehány valag pénzünk nincs. Ha a T. Közönség jó előre lelép a városból, illetve otthon marad, akkor neki talán jó (?) lesz, de nekünk nem. És hát szeretjük annyira a T Közönséget, hogy most nem csábítgatunk ki az utcára senkit. (Tudjuk, hogy nagyrészt okos felnőttek vagytok, de azt is tudjuk, hogy nem mind.)

Sajnáljuk. Különösen azt, hogy egy vállalhatatlan kormányzat és vállalhatatlan ellenzéke immáron tényleg mindet darabokra szétbasz maga körül -- pusztán csak annak eldöntésére, hogy ki lophat tovább. Szar hely lett ez a Magyarország.

40 megjegyzés:

zozi írta...

A hajó egyébként még mindig nem reagált erről a koncertről (sehol egy reklám), egy hete olvasták el a levelemet... ezek szerint döntötte(te)k.
egyébként előtte is van koncert! :)
van már bővebb információ a Királyhelmecről? mer az ugye kilométerben kicsit odébb van, időben meg a jövő hét, úgyhogy kéne már tudni, hogy mikor is(az esetleges szállás miatt is).

Bors írta...

El sem tudom mondani, mennyire igazatok van, maximálisan egyetértek a döntésetekkel. Egyébiránt: b@sszák meg. Pro és kontra.

Muci írta...

:((
most csak ennyi.többnek úgy sincs értelme.és tényleg szar hely lett

Névtelen írta...

Jó döntés. Respect. Majd bepótoljuk. :-)

Ami pedig magát a helyzetet illeti... az a 386 debil... tisztelet a kivételnek (?), aki képviselőnek nevezi magát, vagyis állítólag a mi érdekeinket képviseli, miért nem kap már a fejéhez? Elszomorító, hogy március 15. is olyan ünnep lesz, amikor az ember inkább otthon marad... bezzeg amikor gyerek voltam... áááááááá... tele a hócipőm. :-/

Zenekarnak még egyszer respect!

Névtelen írta...

Kedves Zenekar!
Nagyon rég nem láttalak (és hallottalak) benneteket, de biztosan nem mentem volna el 15-én. Otthon leszek... Sajnálom, hogy egy ilyen elbaszott helyen élünk, de köszönet és mélységes tiszteletem azért amiért ilyenek vagytok!

Névtelen írta...

Sajnos igazatok van.

Unknown írta...

Március 15.-én bölcs döntés, hogy nincs koncert. Ki tudja mi lessz itt, ki támad kit és hogyan, ilyenkor egy jópár embernek (köztük nekem) sincs megkockázatani a testi épségét egy rendőr-zavargó utcai csatában,egy-két könnygáz,utcakő és Molotov-koktél társaságában. Jó lesz az a kocert máskor is mikor mindenki nyugisabb!

Névtelen írta...

Én nem félnék. Csak berendeltek dolgozni, hátha lesz valami. Egyébként mentem volna hajóra, bezony.

Névtelen írta...

Jaj, nem anonymus (bár egy barátom így "hív"), hanem...

zozi írta...

Királyhelmeci infó (köszönet Krisztiánnak):

"KIRÁLYHELMEC VÁROS
KULTURÁLIS, SPORT ÉS IFJÚSÁGI OSZTÁLY

Emil.RuleZ!
koncert Királyhelmecen

A Heti Hetes szórakoztató műsor álandó sztárvendége Hajós András zenekarának fellépése.

A királyhelmeci VMK nagytermében,
2007.03.03-án, 19.00 órától.

Mindenkit szeretettel várunk!"


http://www.e-lap.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=457

Névtelen írta...

Sajnálom és minden hajszálamig egyetértek veletek! Emil for president:)

Névtelen írta...

hát igen, nekem már az elején gyanús volt ez a 15-e... :(

amúgy sztem bármelyik másik városban nyugodtan lehetne koncertezni akkor, már ha az októberi események megismétlődésére számítunk. én akkor Veszprémben voltam, és ott teltház lett volna aznap is. persze lehet, hogy most országosan akarnak zavarogni ezek az újrakezdők... meg még ha nem is, nektek, akik ott éltek "tűzközelben", ilyenkor otthon a helyetek a családotokkal, ahogy itt is írjátok.

Névtelen írta...

Kicsit sírtam hogy nincs egy valag pénzetek se, küldjek? Amúgy sem sikerült a múltkor sem megtöltenetek a hajót, jobb is hogy ez elmarad.

Névtelen írta...

Egyetértek.
Teljesen.

Emilek írta...

Kedves Mágus, köszönjük, de ne küldj pénzt, keresünk majd magunknak máshol, ahogy szoktuk.

A hajón továbbá általában ki szoktunk jönni nullszaldóra (mint a múltkor is, ráadásul hirdetés és minden egyebek nélkül), most viszont ez nem lenne valószínű.

Nem sajnáltatni akartam magunkat: nem vagyunk szegények (semmilyen értelemben), de most épp nem telik arra a luxusra, hogy ekkorát kockáztassunk.

De a tököm se magyarázkodjon, úgysem a pénz a lényeges ebben a történetben. Kár is volt szóba hozni, sajnálom.

HGy.

Névtelen írta...

viszont akkor a koncertlistából ki kéne szedni az időpontot.

zozi írta...

Még egy infó a legközelebbi koncertről
Ott ez a koncert is egy változás :)))

Királyhelmec Városi Művelődési Központ
Hely: Királyhelmec
Címe: 07701 Kráľovský Chlmec, ul. Boľská 41, Slovakia
Telefonszám: 00421-56-6322139
A belépőjegy ára 90,-sk

Névtelen írta...

mágus, a valag pénz arra szokott kelleni, hogy kifizessük a zenészeket és a stábot aki, a ti koncertetekért dolgozik. En meg a gyuri akkor rendezünk magunknak koncertet és ott, ahol akarunk. Gyűlölöm ezt az álszent mentalitást, hogy nem lehet a pénzről beszélni! Mi8ért ne lehetne?! Anyukád mit gondolsz miből vette a számítógépedet, amin írsz?!
HAJÓS

Névtelen írta...

Miért ne lehetne pénzről beszélni? Gyuri is arról beszélt, meg én is. De puffogj nyugodtan.
Nem, én nem a pattanásos kiscsávó vagyok, én a munkaidőben a munkahely infrastruktúráját kihasználó köcsög vagyok, akit ennek ellenére kifizetnek.

Névtelen írta...

nekem az az interjú tetszett:
http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&article_id=3134

Lehet azért mert már régen olvastam interjút?
:-)

Névtelen írta...

naah

Névtelen írta...

mágus, akkor bocs, ha félreértettelek.
hajós

Névtelen írta...

Jól tettétek, hogy lemondtátok a koncertet. Majd bepótoljátok máskor, máshol. Millió alkalmatok lesz még rá!
(Csak azt nem értem, hogy - mivel a 03. 15-i napról sejteni lehetett, hogy zűrös lesz - miért szerveztek nektek koncertet?)

Névtelen írta...

naja. sajna a képlet eccerű. a pöcsök kimennek zúzni, mimegmajd figyeljüka hírtvben a közvetítéseket. kinek van kedve ilyenkor csápolni...

Névtelen írta...

gyertek debrecenbe koncertezni, itt beke van!

Névtelen írta...

Hát igen, várható volt. Sajnálom. De jobb ez így most. Bepótoljátok, és azt majd szeretni fogjuk, pont úgy, mint ezt a döntéseteket. Megértjük. Jók vagytok:)

Névtelen írta...

miaz, h jók??!! fantasztikusak! imádlak titeket!

Névtelen írta...

tuggyátok mi jutott eszembe? idén éreccségizem, nemitt, hanem izraelben, és utána mögyök budapestre. ittviszont nemmindenhol fogadják el a zottani éreccs.bizit, legalábbis több egyetem nem, szal munkanélküli leszek, ésakkor jelentkezem az emilruleznél takarítónéninek. namiccóltok?

Névtelen írta...

Előtte egy magyar nyelvtanfolyamra, ha lehet kérni, iratkozz
mán be!

Névtelen írta...

jól döntöttetek, hogy elmarad a koncert, énis hetek óta vívódom, el merjek-e menni... azért elég gáz hely lett Magyarország (budapest), ha azon kell gondolkoznom, hogy ki merjek-e menni az utcára... egyébként vmikor pótolni kéne a koncertet!!! nem megoldható?

Névtelen írta...

ja, és még egy ötlet!! nem lenne kedvetek (meg lehetőségetek satöbbi) Miskolcra jönni? esetleg az egyetemre? tavaly is nagyon jó buli volt ott májusban!!!:)

Névtelen írta...

hm> takarításhoz igazán nem kell nyelvtudás... ésbasszus mitvársz tőlem, jeruzsálemben élek, és beszéljek tisztán magyarul??!!

írta...

teljesen igaz... kitudja mire lesznek képesek ezek 15. én.. és már nem elsö bulim b@szódik el emiatt a helyzet miatt.

Névtelen írta...

együttérzek, nagyonis, deazért ne keseregjetek már annyit, elmarad eg ykoncert, istenem, lesz ezer másik. ahol én élek, kockázatos egyáltalán szórakozóhelyre menni, merhogy bármikor robbanthatnak... sajna már buszra szállni sem mindig ajánlott. na, csak annyit akarok mondani, h van rosszabb is ennél budapesti baszakodásnál. szal fel a fejjel. előbb-utóbb elunják. meg azt hallottam, h nagy a készültség, csak nem lesz gázos a helyzet. hope so.

Névtelen írta...

:(
most, hogy elmarad a koncert, tuti nem maradok pesten 15.-én, néhány napra ki fogok rándulni. a legszomorúbb, kezdek kiábrándulni ebből a városból, pedig 7 éve megszerettem, és ideköltöztem.

Névtelen írta...

nem a várossal van a baj. budapest, az budapest marad, ha vannak köcsögök, ha nem. Majd ha lenyugszanak, megyünk koncertre is. :)

Névtelen írta...

székesfehárvárom ott leszünk innen a nagy messzi fővárosból is...
és miért nem lesz más napon koncert A38-on? mondjuk ilyen esőnap márc 15...akkor nem lehet más időpontban ugyanott?

Flashguru írta...

Szia Andris! Megkérdezhetem hogy milyen akkordok vannak a Mélabú c. számban? Az egyik sajtótájékoztatán amit előadtál az nagyszerű volt! Jól hallottam hogy hasonló akkordokat használtál? Válaszodat előre is köszönöm! (Remélem kapok! ;))

Névtelen írta...

Sok a köcsög, kevés a biztonságiak.

Névtelen írta...

Hát nagyon nagy igazat adok nektek!!!
Viszont alig várom a jövő hét szombatot(márc. 10 Fezen klub)!